Senzacija na Copa Americi: Peru u finalu nakon 44 godine

Nogometna reprezentacija Perua igrat će u finalu Copa Americe po prvi put nakon 1975. godine.

NAJNOVIJEOBJAVE

Nogometna reprezentacija Perua igrat će u finalu Copa Americe po prvi put nakon 1975. godine.

Nakon što je bio na pragu ispadanja u skupini, Peru se preporodio i s dvije nadahnute utakmice izborio finale Copa Americe! Nakon što su bili osjetno lošiji od Urugvaja, ali su ga prošli nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, Peru je u polufinalu s 3:0 isprašio branitelja naslova Čile.

Čileanci, koji su osvojili posljednja dva izdanja Copa Americe, su imali 65 posto posjeda lopte u svojim nogama, 19 udaraca prema golu od čega sedam u okvir, ali ništa nisu uspjeli konkretnije napraviti, pa čak ni zabiti gol iz kaznenog udarca duboko u sudačkoj nadoknadi utakmice. Vargas je pokušao prodati Panenku vrataru Galleseu, ali je Peruanac ostao miran na crti i jednom rukom uhvatio loptu.

Flores je u 21. minuti doveo Peru u vodstvo nakon lijepog ubacivanja i glavom prenesene lopte na lijevu stranu peterca. U samoj završnici prvog poluvremena vratar Čilea Arias je pogriješio, nepotrebno istrčao prema korner zastaviti, odakle je Carrillo vratio loptu na vrh šesnaesterca, a Yotun prizemnim udarcem pronašao put do mreže.

Čile je nakon toga stiskao, ali do gola nisu mogli. Točku na i velike pobjede stavio je Guerrero u prvoj minuti sudačke nadoknade utakmice, piše GOL.hr.

Bit će to treće finale Perua na Copa Americi i zanimljivo – nikada nisu poraženi! Osvojili su titule 1939. godine kao domaćini i 1975.

U finalu će igrati protiv Brazila, koji je u polufinalu s 2:0 nadigrao Argentinu. Podsjetimo, ove dvije reprezentacije igrale su zajedno i u skupini A, kada je domaćin slavio s čak 5:0!

Nakon tog poraza Peru je bio na rubu ispadanja i trebala su mu se poklopiti dva rezultata da bi se našao među četvrtfinalistima Copa Americe.

Vrisak.info

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)